Polisvoorwaarden

U kunt uw dekkingswijziging doorgeven via dit formulier of door contact op te nemen via 088-0159301. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00-20.00 uur en op zaterdag van 09.00-18.00 uur.

ikRijverzekerd verstuurt de groene kaart digitaal.

U bent verzekerd in Oostenrijk, België, Bulgarije, Cyprus, Tsjechische republiek, Duitsland, Denemarken, Spanje, Estland, Frankrijk, Finland, Verenigd Koninkrijk en Noord-Ierland, Griekenland, Hongarije, Italië, Ierland, IJsland, Litouwen, Letland, Malta, Noorwegen, Nederland, Portugal, Polen, Roemenië, Zweden, Slowaakse Republiek, Slovenië, Zwitserland, Albanië, Andorra, Bosnië-Herzegovina, Wit-Republiek, Kroatië, Israël, Marokko, Moldavië, Servië, Tunesië, Turkije, Oekraïne. Kijk voor meer informatie op uw groene kaart.

In een aantal landen is het verplicht om de originele groene kaart bij u te hebben. De originele groene kaart is van papier en is daadwerkelijk groen. Gaat u naar één van deze landen of rijd u er doorheen, zorg dan dat u een papieren groene kaart aanvraagt:
Albanië, Bosnië (en Herzegovina), Israël, Iran, Marokko, Moldavië, Montenegro, Oekraïne, Rusland, Servië, Tunesië, Turkije, Voormalig Joegoslavische Republiek Macedonië en Wit-Rusland

Een WA-verzekering is verplicht als u een (motor)voertuig op uw naam heeft staan. Met een WA-verzekering bent u verzekerd voor schade die u veroorzaakt bij een ander. Met een WA beperkt casco verzekering bent u naast de WA-dekking ook verzekerd voor een aantal schades aan uw eigen voertuig, zaken zoals diefstal, storm- en ruitschade. In de polisvoorwaarden van uw autoverzekering staat precies beschreven wat hieronder valt. De WA volledig casco dekking is de meest uitgebreide dekking. Alle schades aan uw eigen auto worden vergoed, ook als u hier zelf schuldig aan bent.

Op elke auto krijg u bij ons de korting van uw schadevrije jaren.

Uw offerte is 2 weken geldig. Na deze periode zullen wij een nieuwe offerte moeten berekenen.

Poliskosten zijn administratiekosten die worden gerekend voor het opmaken van de polis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kosten die ikRijverzekerd maakt om het kenteken van uw auto aan te melden bij de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW).

De beëindigingskosten bedragen €15,00 exclusief assurantiebelasting. Deze proberen wij áltijd te verrekenen met de premie die u mogelijk al teveel heeft betaald. 

 • Schade
  • Aangesloten hersteller: €450
  • Niet aangesloten hersteller: €650
 • Ruitreparatie
  • Aangesloten hersteller: €0
  • Niet aangesloten hersteller: €450
 • Ruitvervanging
  • €75
  • €450

U kunt kiezen uit maand-, kwartaal of jaarbetaling. Veel verzekeraars berekenen een toeslag als u kiest voor een andere betalingstermijn dan jaarlijks; ikRijverzekerd niet. Kiest u voor maand- of kwartaalbetaling dan is alleen betaling via automatische incasso mogelijk. Bij jaarbetaling kunt u ook kiezen voor betaling met een nota zonder acceptgiro (dan kunt u dus zelf uw premie aan ons overmaken door gebruik te maken van internetbankieren). Het bedrag dat u voor uw autoverzekering betaalt, bestaat uit de premie, € 2,69 termijnvergoeding en wordt vermeerderd met 21% assurantiebelasting. Betaalt u per jaar? Dan rekent ikRijverzekerd slechts eenmalig de termijnvergoeding van € 2,69.

Met termijnvergoeding worden de administratieve kosten bedoeld die u bij elke premie incasso betaalt. Deze kosten zijn € 2,69 per incasso. Als u kiest voor jaarbetaling, dan betaalt u deze kosten slechts eenmalig. Als u kiest voor maandbetaling worden deze kosten iedere maand in rekening gebracht. Kiest u voor kwartaalbetaling dan betaalt u deze kosten ieder kwartaal.

IkRijverzekerd rekent bij het afsluiten van een verzekering eenmalig poliskosten. De poliskosten zijn € 10,- exclusief assurantiebelasting. De poliskosten worden op de eerste factuur in rekening gebracht.

Poliskosten zijn administratiekosten die worden gerekend voor het opmaken van de polis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kosten die ikRijverzekerd maakt om het kenteken van uw auto aan te melden bij de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW).

Er zijn hiervoor meerdere redenen mogelijk. Zo heeft u wellicht recentelijk een schade gehad waarbij u terug bent gevallen in uw schadevrije jaren. Dit heeft een direct effect op de premie van uw polis. Ook kan de premiewijziging onderdeel zijn van onze periodieke actualisatie van de polisvoorwaarden. Dit heeft dan onder meer te maken met het toenemend aantal letselschades en fraudegevallen in Nederland.

Als de premie niet op tijd of niet volledig door ons is ontvangen zullen wij u enkele herinneringen sturen. Hierbij worden respectievelijk €5 (eerste herinnering) en €15 (tweede herinnering) aan toegevoegd. Wordt er ook na onze herinneringen niet betaald, dan zal de verzekering uiteindelijk helemaal worden beëindigd.

Bij elke schade valt u 5 schadevrije jaren terug. Het maakt hierbij niet uit hoe groot uw schade was.

Voor vragen over uw schade kunt u contact opnemen met onze schadeafdeling. Zij zijn telefonisch bereikbaar via 088-0159301 op werkdagen van 09:00-17:30 en via e-mail (schade@ikrijverzekerd.nl).

Ruitschade valt onder uw dekking als u een WA beperkt casco of WA volledig casco dekking heeft. Hoe u verzekerd bent kunt u zien op uw polis.

Het eerste jaar heeft u een jaarcontract. Dit betekent dat uw polis het eerste jaar niet gestopt kan worden zonder vrijwaringsbewijs. Na dit jaar heeft u één maand opzegtermijn vanaf het moment dat u het schriftelijk of per e-mail aan ons laat weten.

De beëindigingskosten bedragen €15,00 exclusief assurantiebelasting. Deze proberen wij áltijd te verrekenen met de premie die u mogelijk al teveel heeft betaald. In andere gevallen zullen wij deze eenmalig bij u incasseren. 

Uw verzekering loopt tot het moment dat u zelf de verzekering opzegt, om wat voor reden dan ook. Daarnaast stopt de verzekering als betaling uitblijft.