Verzekeringskaart Autoverzekering WA

Verzekeringskaart Autoverzekering WA

Met de verzekeringskaart kunt u in een oogopslag de meest relevante dekkingsinformatie zien. De verzekeringskaart helpt u de verzekering van ikRijverzekerd te vergelijken met andere aanbieders.

Wat is een autoverzekering WA?
De dekking WA dekt de schade die u met uw auto toebrengt aan anderen.

Aansprakelijkheid (WA)
Als u met uw auto schade veroorzaakt aan anderen of andermans auto of spullen. Dit is een wettelijk verplichte verzekering.

Hulpverlening na een ongeval
Onder andere slepen, regelen vervangend vervoer, repatriëring en noodreparaties.

Extra informatie
Repatriëring betekent dat wij u naar huis brengen na een ongeval of bij overlijden.

Wanneer keren wij niet uit? 
Wij keren onder andere niet uit als de schade opzettelijk of onder invloed van alcohol of drugs is veroorzaakt. Schade die ontstaat tijdens verhuur van een voertuig of bij vervoer tegen betaling is ook niet verzekerd. Bij schade die ontstaat bij rijden zonder rijbewijs wordt niet uitgekeerd.

Let op
Letselschade van de bestuurder of de inzittenden verzekert u met een SchadeVerzekering Inzittenden (SVI). Met het ikRijverzekerd Serviceabonnement staat u niet alleen bij juridische conflicten over het verkeer.

Extra: kortingen
Verzeker uw tweede auto of de auto van uw partner (waarmee u samenwoont) met dezelfde schadevrije jarenkorting die u voor uw eerste auto krijgt.

Beloning bij geen schade
Voor elk jaar dat u geen schade claimt, krijgt u premiekorting. De korting over het WA gedeelte is maximaal 85%. Als u schade claimt, dan kan de korting (deels) vervallen.

Afsluiten, wijzigen en stoppen
De verzekering begint op de datum die op de polis staat. Verandert er iets in uw situatie? Meld dat dan aan de verzekeraar. Na het eerste jaar kunt u de verzekering dagelijks opzeggen hierbij rekening houdende met de opzegtermijn zoals vermeld in de polisvoorwaarden.

Deze Verzekeringskaart geeft alleen een samenvatting van de verzekering. In de polisvoorwaarden staat uitgebreid waarvoor iemand wel en niet is verzekerd.